PAPA FRANJA NIKAD OŠTRIJI: Danas radimo ISTO ŠTO I NACISTI!

Papa Franja je u Vatikanu primio predstavnike udruženja porodica.

Papa Franja
Wikipedia

Papa Franja je uporedio u subotu abortus koji se čini u slučaju telesnog nedostatka ploda s eugenikom “u belim rukavicama” kakvu su praktikovali “nacisti”, osudivši postupak kojim se “uklanjaju nedužni kako bi se moglo mirno živeti”.

Hteo sam reći da je postala moda, ili barem običaj, da se u prvim mesecima trudnoće rade pretrage kako bi se videlo je li dete možda bolesno ili će se roditi s nekim nedostatkom, a prvi izbor je rešiti ga se – rekao je papa primajući u Vatikanu predstavnike udruženja porodica.

U prošlom veku svi su bili zgroženi onim što su radili nacisti pazeći na čistoću rase. Danas činimo istu stvar u belim rukavicama – rekao je papa.

Papa Franja se zapitao:

Zašto više ne vidimo na ulici osobe patuljastog rasta? Zato što protokol mnogih lekara kaže: Rodiće se s anomalijom, rešićemo ga se.

Govoreći o porodici, papa je primetio da se “danas govori o raznim vrstama porodica. Da, istina je: Postoji samo jedna reč za porodicu, kažemo i porodica zvezda, životinjska porodica“.

Ali, porodica, na sliku Božju, muško i žensko, samo je jedna jedina – dodao je on.

Porodica je lepa pustolovina i danas vidimo, kažem to teška srca, da se neretko o zasnivanju porodice, o braku, razmišlja kao da je reč o lutriji. Ako ide, ide, ako ne, brišemo sve i idemo ispočetka – požalio se papa.