Pojasom Gaze opet teče krv: Poginula 3 palestinska deteta

Troje palestinske dece poginulo je danas posle podne u vazdušnom napadu izraelske vojske na centar Gaze, saopštila je služba hitne pomoći u tom gradu.

– Najmanje troje dece iste porodice je ubijeno u bombardovanju četvrti Sabra u centru Gaze – izjavio je predstavnik službe hitne pomoći Ašraf el Kudra i dodao su žrtve imale sedam, osam i 10 godina.

U tom napadu je povređeno pet osoba.

Palestinski borci Hamasa ispalili su danas raketu na izraelsku teritoriju odmah po isteku petočasovnog primirja.

Primirje je bilo uglavnom poštovano, osim povremene razmene vatre između dve strane.

Petočasovno primirje stanovnici Gaze iskoristili su da izađu na ulice, posle višednevnog skrivanja po kućama kako bi izbegli izraelske vazdušne napade.

U Kairu, Izrael i Hamas ulažu napore da postignu sporazum o trajnom primirju kojim bi se okončali desetodnevni sukobi u Pojasu Gaze.
Pronađeno 20 raketa u školi u pojasu Gaze

Odsek UN za pomoć palestinskim izbeglicama saopštio je danas da je pronašao 20 raketa u jednoj školi u Pojasu Gaze, koji Izrael bombarduje 10 dana kako bi neutralisao palestinski radikalni pokret Hamas.

– Tokom rutinske inspekcije zgrada, UN je pronašao 20 raketa sakrivenih u jednoj napuštenoj školi u Pojasu Gaze. UN žestoko osuđuje grupu ili grupe koje su odgovorne za to – navodi se u saopštenju i dodaje da UN prvi put otkriva oružje na tom području.

Izrael je ranije optužio Hamas da krije oružje u civilnim zgradama i da koristi civile kao žive štitove u sukobu protiv Izraela.

Najmanje 230 osoba poginulo je a 1.700 je povređeno u bombardovanju izraelske vojske. UN je naveo da su dve trećine žrtava civili.