Političar nedelju dana živeo na minimalcu, i evo šta je shvatio (FOTO)

Pojedini političari iz SAD pristali su na izazov da nedelju dana žive na minimalnoj plati. Jedan od njih je iz ovog iskustva naučio vrednu lekciju.

Građani Vašingtona iznenadili su se prošle nedelje kada su u restoranu brze hrane videli bivšeg guvernera Ohaja Teda Sriklenda, koji je pihvatio izazov pod nazivom „Live the Wage”: da nedelju dana živi na minimalcu ji u ovoj američkoj državi iznosi 77 dolara nedeljno.

– Sinoć sam našao ostatke kikirikija u kancelariji, a pojeo sam i malo voća koje je takođe ostalo tamo. Juče sam potrošio sedam dolara na nekoliko konzervi i vrećicu krekera – rekao

je ovaj političar za američku mrežu ABC.

Strikland je otišao u Mekdonalds kako bi isprobao njihov meni za dolar. Na kraju je objavio fotografiju svog ručka za dva dolara i 20 centi i uz nju napisao „Ovde radnici zaslužuju povišicu”, a ono što je njega najviše zabrinulo je nemogućnost da se sa malom platom ljudi zdravo hrane.

 

Međutim, na kraju nedelje, Strikland je priznao da nije izdržao sa samo 77 dolara nedeljno. Rekao je da se svojski trudio, da se hranio nezdravo i jeftino, da se prehladio, ali da nije kupovao lekove i da je kasnio na sastanke jer nije mogao da uzme taksi, prenosi portal Politico.com.

 

Na kraju je shvatio da je „Americi potrebna povišica”

Njemu se pridružilo još nekoliko njegovih kolega, koji su izjavili da im je ovo iskustvo potpuno promenilo percepciju kupovine.