Pomahnitali vojnik ubio petoricu kolega jer su mu rekli da liči na Sunđer Boba (VIDEO)

On je istražiteljima rekao da je crtež izazvao stres kod njega i podsetio ga na prethodno ignorisanje i zadirkivanje kojim je bio izložen.

Južnokorejski vojnik, optužen da je krenuo u smrtonosni pohod ubivši petoro ljudi, kazao je kako je otvorio vatru na kolege nakon što je ugledao crtež na kojem su ga ismevali, rekli su vojni istražitelji.

Vojnik po imenu Jim uhapšen je nakon što je ubio pet a ranio sedam kolega u vojnoj jedinici u blizini granice sa Severnom Korejom. Nakom+n masakra je pobegao u šumu, ali je uhvaćen u trenutku kada je pokušao da se ubije.

Seon Jong – Čul iz vojne policije rekao je da se vojnik uvredio kada je video crtež koji ga prikazuje kao lika iz crtaća “Sunđer Bob Kockalone”.

Jim je istražiteljima rekao da je crtež izazvao stres kod njega i podsetio ga na prethodno ignorisanje i zadirkivanje kojim je bio izložen.

Napadi vojnika na kolefe nisu retkost u Južnoj Koreji koja zahteva da svi vojno sposobni muškarci odsluže dve godine zbog konstantne pretnje od strane Severne Koreje.