Supružnike Snej iz Majamija jedna poruka njihove ćerke na Fejsbuku koštala je 80.000 dolara zbog kršenja klauzule o tajnosti ugovora sa poslodavcem.

Značenje poslovice „ćutanje je zlato” iskusili su na sopstvenoj koži supružnici Snej iz Majamija.

Naime, Patrik Snej je na sudu dobio spor protiv poslodavca koji ga je otpustio sa mesta direktora škole, i nakon toga sa tuženim sklopio finansijski ugovor o obeštećenju u kojem je bilo precizirano da „bračni par ne sme nikoga, uključujući i ćerku, da upozna sa sadržinom ugovora, preneo je list Figaro.

Roditelji, međutim, nisu ćutali a ni ćerka, koja je vest pustila na Fejsbuk.

Dana, i sama učenice te škole, pohvalila javno na društvene mreže objavom statusa: „Mama i tata su dobili proces protiv Galvijera koji će platiti moj letnji raspust u Evropi”.

Objavu je videlo 1.200 osoba, među kojima i đaci ali i advokati te škole, koji su Patrika Sneja obavestili da je prekršena klauzula o tajnosti ugovora sa poslodavcem čime je ugovor poništen.

Sud je doneo presudu u kojoj se navodi: „Gospodin Snej je prekršio ugovor u kome se sam obavezao šta ne treba da čini”.

Ugovor, koji je potpisan 2011, predviđao je da škola bivšem direktoru plati 10.000 dolara zaostalih plata, 60.000 dolara advokatima Sneja i 80.000 dolara odštete ocu porodice.

Patrik Snej, koji je trenutno direktor jedne druge ustanove, odlučiće da li će se na odluku suda žaliti Vrhovnom sudu iz Floride.