Potresna poruka preminule devojčice koju je ostavila svojoj porodici: ‘Hvala vam što postojite’

Atina Orhard (12) preminula je od retke bolesti raka kostiju, a posle njene smrti roditelji su pronašli diljivu poruku koju je napisala na zadnjoj strani ogledala. U njoj kaže da ’iskoriste najbolje od svakog dana’.

Devojčica je preminula 28. maja, a njen otac Din ostao je zapanjen kada je nekoliko dana kasnije na poleđini ogledala pronašao poruku ispisanu flomasterom, prenosi britanski Metro.

„Svaki dan je poseban, zato ga iskoristite na najbolji način”, napisala je.

„Već sutra možete dobiti smrtonosnu bolest pa iskoristite svaki dan… Život je loš samo ako ga učinite lošim”, piše u poruci.

„Sreća zavisi od nas samih… Možda nije važan srećan završetak, već priča… Smisao života je smisleni život”, napisala je Atina.

Njen otac ispričao je kako nije mogao da veruje kada je otkrio poruke koje je ostavila njena ćerka. I pored toga što je znala da će umreti, Atina je zadržala pozitivan pogled, koji je prenela svojom porodici u poruci.

– Tako je dirljivo. Kad sam ga prvi put video, pomeo me s nogu. Počeo sam da čitam, ali uskoro sam morao da prestanem, jer je bilo previše dirljivo, srce mi se kidalo – rekao je Din.

Atina se podvrgla intenzivnoj hemoterapiji nakon što joj je prošle godine dijagnostikovan redak oblik raka kostiju, ali je izgubila bitku.

U njenoj poruci još piše:

„Život je igra za svakoga, ali ljubav je jedina nagrada”

„Hvala vam što postojite. Budite srećni, slobodni, verujte, budite zauvek mladi”.

Atina je iza sebe ostavila devetoro braće i sestara.