PRETNJE SEVAJU NA SVE STRANE: Iran smatra da su Trampove izjave “DEO PSIHOLOŠKOG RATA”

Tenzije između Irana i SAD pojačane su u maju posle Trampove odluke da se SAD povuku iz nuklearnog sporazuma postignut 2015. sa Iranom i šest velikih sila - SAD, Kinom, Velikom Britanijom, Rusijom, Francuskom i Nemačkom.

AP Photo

Komandant iranske dobrovoljačke jedinice Basidž ocenio je danas da su pretnje američkog predsednika Donalda Trampa deo “psihološkog rata”, preneli su lokalni mediji u Iranu.

Trampove izjave protiv Irana deo su psihološkog rata. On nije u mogućnosti da deluje protiv Irana – izjavio je general Golam Hosein Gejpur, prenela je agencija Isna.

Iranski general je komentarisao Trampovo upozorenje koje je velikim slovima napisao na Tviteru.

Nikada više nemojte pretiti SAD ili ćete se suočiti s posledicama kakve je malo ko u istoriji doživeo. Više nismo zemlja koja će da prihvata vaše poremećene poruke nasilja i smrti – napisao je Tramp na Tviteru.

Predsednik Irana Hasan Rohani je u nedelju rekao da “Amerikanci moraju dobro da razumeju da je mir s Iranom majka svetskog mira i da je rat s Iranom majka svih ratova”.

Oni koji se plaše psihološkog rata tog ludog predsednika (SAD) znaju ili će saznati da se Amerika neće zadovoljiti dok nas ne uništi – rekao je iranski general i dodao da će se iranski narod i oružane snage podići protiv neprijatelja i postići svoje ciljeve.