Američku Istočnu obalu od Filadelfije do Njujorka pogodila je nezapamćena snežna oluja, a meteorolozi predviđaju da bi zbog rekordnih padavina snežni prekrivač mogao da dostigne i 90 centimetara snega.

Vazduhoplovne kompanije otkazale su ili odložile više od 4.000 letova, prenela je agencija AP.
Bostonski međunarodni aerodrom Logan saopštio je da su svi letovi od ponedeljka od sedam uveče do srede popodne otkazani.

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje na snežnu mećavu u severnom delu Istočne obale, a američke savezne države od Nju Džersija do Indijane su pod upozorenjem do utorka, uključujući gradove Njujork i Boston.

– Ovo bi mogla da bude najveća snežna oluja u istoriji ovog grada – upozorio je gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio.

De Blasio je rekao stanovnicima Njujorka da izbegavaju puteve i da se pripreme “na nešto najgore što do sada nismo videli”.

 

Najveće snežne padavine u Njujorku zabeležene su 11. i 12. februara 2006. godine kada je izmereno 68 centimetara snega.

Meteorolozi predviđaju da bi područje Njujorka moglo da bude prekriveno sa 76 centimetara snega pa i više u nekim predgrađima.

Vetrovi brzine od 120 kilometara na sat mogući su u priobalnom području u Masačusetsu, saopštili su meteorolozi.

 

“Junajted erlajns” otkazao je sve letove u utorak sa aerodroma u Njujorku, Bostonu i Filadelfiji. “Sautvest erlajns” saopštio je u nedelju uveče da je više od 130 planiranih letova u ponedeljak otkazao zbog oluje.loading...