Rusija planira odmazdu: Napad na Ukrajinu zbog granatiranja Donjecka

U znak odmazde za ukrajinsko granatiranje ruskog pograničnog grada Donjeck, Rusija ozbiljno razmišlja o selektivnim napadima na Ukrajinu, prenosi ruski Komersant pozivajući se na izvor blizak Kremlju.

Rusija razmatra mogućnost selektivnih napada na Ukrajinu, kao odmazdu na granatiranja u nedelju ruskog pograničnom grada Donjeck u Rostovskoj oblasti, piše ruski Komersant pozivajući se na izvor blizak Kremlju.

Isti izvor je naveo da “Rusija tačno zna odakle je granatiranje stiglo” i precizirao da ne bi bilo masovnih akcija, već “preciznih napada” na položaje odakle su (Ukrajinci) pucali na Rusiju, prenosi danas Glas Rusije.

Potpredsednik Komiteta za budžet Savet Federacije i predstavnik Rostovske oblasti Jevgenij Bušmin je istog mišljenja da su “precizna oružja” u stanju da zaustave napade sa ukrajinske strane.

Glas Rusije podseća da se predgrađe pograničnog ruskog grada Donjeck, u Rostovskoj oblasti našlo, rano u nedelju ujutro, na udaru ukrajinske vojske i milicije koja se bori za kontrolu graničnog prelaza Izvarjno.

Granata je ispaljena iz Ukrajine i eksplodirala je u dvorištu u ulici Baltijskaja broj 47.

U eksploziji je poginuo Andrej Šuljatiev rođen 1967. stanovnik mesta, dok je druga granata ranila, u obližnjoj kući, ćerku i majku, 82-godišnju baku koja je prebačena u bolnicu sa preloma kostiju i potresom mozga, prenose agencije.

Rusko ministarstvo inostranih poslova pozvalo je juče ukrajinskog otpravnika poslova u Rusiji da bi uložilo oštar protest zbog granatiranja ruske teritorije sa ukrajinske strane granice.

– Incident može da ima nepovratne posledice – upozorilo je rusko ministarstvo u zvaničnom saopštenju u nedleju i navodi da je provokacija “još jedan akt agresije od strane Ukrajine protiv suverene ruske teritorije i građana Ruske Federacije”.