Ruski patrijarh kritikuje Evroviziju: Bradate pevačice nameću vrednosti strane našoj kulturi

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril kritikovao je savremene trendove na popularnom takmičenju za pesmu Evrovizije, i založio se za ruska takmičenja ukazavši da Rusija ima puno toga iz svoje nacionalne kulture da predstavi svetu, prenosi agencija Tas.

 

On je izrazio bojazan ukoliko bi ruska takmičarka na ovogodišnjoj pesmi Evrovizije Polina Gagarina pobedila na ovogodišnjoj pesmi Evrovizije u Beču, jer bi onda Rusija bila organizator takmičenja 2016. godine “sa svim bradatim pevačicama koje nameću vrednosti strane našoj kulturi”.

Austriji je organizaciju ovogodišnjeg takmičenja donela Končita Vurst, transvestit sa bradom,  koja je pobedila na prošlogodišnjem 59. Evrosong takmičenju u Kopenhagenu.

Treba podržavati uspavanke, patriotrske i duhovne pesme. Treba da organizujemo naše takmičenje da promovišemo našu kulturu, između ostalog tako što ćemo je prikazati svetu – rekao je patrijarh tokom posete Uljanovsku, na Volgi, prenosi agencija TAS.

Poglavar Ruske pravoslavne crkve sastao se sa članovima Pravoslavne inicijative koji se zalažu za organizovanje muzičkih festivala u Rusiji.

Pobednik sinoć održanog jubilarnog, 60. Evrosonga na takmičenju u Beču je Švedska. Drugu poziciju zauzela je Rusija, a treću Italija.loading...