Sergej Lavrov: Rusko-američki odnosi su dotakli dno, i to stanje će dugo trajati

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je prošle nedelje da njegov američki kolega Barak Obama ima 'neprijateljski stav' prema Rusiji.

Rusko-američki odnosi “dotakli su dno” i takvo stanje će dugo trajati, izjavio je danas u Moskvi šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

– Otišli smo suviše daleko. Iskreno se nadam da je smanjen nivo saradnje došao do dna i da neće više ići dalje – rekao je Lavrov učesnicima konferencije “Građanski univerzitet” u organizaciji ruske vladajuće partije Jedinstvene Rusije.

Lavrov ocenio je da “taj proces napreduje, bez dodatnih padova, ali bez pokušaja da se odnosi poboljšaju”, dodajući da će period zahladnelih odnosa Rusije i SAD “dugo trajati”.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je prošle nedelje da njegov američki kolega Barak Obama ima “neprijateljski stav” prema Rusiji.

Odnosi Vašingtona i Moskve su, zbog ukrajinske krize, najlošiji od raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine.

SAD i Rusija se ne slažu ni po pitanju Sirije, gde više od tri godine besni građanski rat. Amerikanci podržavaju sirijsku opoziciju, a Rusi su saveznici režima sirijskog predsednika Bašara el Asada.loading...