Sestra umrlog od ebole tvrdi: ‘Amerika poslala virus u Afriku da ubije crnce’

'Amerika je stvorila ebolu da ubije Afrikance i namerno je ostavila mog brata da umre kao pas iz osvete što je ebolu doneo u SAD' tvrdi njegova sestra umrlog Tomasa.

Ovo je izjavila Meri Pirson (52), sestra Tomasa Erika Dankana koji je preminuo u Dalasu 8. oktobra nakon što je došao iz Liberije. Tamo se zarazio kada je pomagao trudnoj komšinici da stigne do bolnice.

– Smrtonosni virus napravljen je kao deo eksperimenta da zarazi crne ljude na kontinentu – izjavila je Meri Pirson, prenosi Dejli mejl, ponavljajući stavove da je ebola napravljena kako bi uništila Afriku.

Pirson je izjavila kako je „Amerika poslala virus da ubije Afrikance a onda je za ebolu okrivila Liberijce”.

Meri Pirson tvrdi kako je njen brat umro jer nije dobio istu zaštitu kao američki državljani koji su vraćeni u zemlju na lečenje.

Od devet ljudi koji su od ebole lečeni u Americi, jedino je Dankam preminuo.

– Molili smo, čak sam nudio i svoju krv, iako mu to ne bi puno pomoglo. Tražili smo da urade sve što mogu kako bi ga spasli. Oni su rekli ne – rekao je njegov nećak Josif Viks.

Porodica umrlog Dankana tvrdi kako je on trpeo strašne bolove, a doktori mi nisu davali lekove.

– Nisu ga lečili jer misle da je on doneo ebolu u Ameriku – rekla je Pirson.

Dankan se zarazio kada je pomagao trudnoj komšinici. Odvezao je u bolnicu, a ona je umrla sledećeg dana. Dankan se zatim vratio u Ametriku kako bi se pridružio porodici.