Situacija se ne smiruje, stradaju i civili: Granatirana uprava Gorlovske eparhije (VIDEO)

Na dan krštenja Rusije, 28. jula, oko 10 ujutru, centar Gorlovskog se ponovo našao pod artiljerijskom vatrom. Jedna granata pala je na teritoriju administrativne uprave Gorlosvke eparhije.

U sopštenju za javnost Gorlovske eparhije opisuje se šteta nastala tokom ovog napada posebno naglašavajući dan na koji se sve desilo. Kaže se i da niko od zaposlenih nije povređen „eksplozija se dogodila tokom službe, kada su svi bili u hramu” a samo čudom je preživeo i čuvar, koji se poslom našao u krugu ekonomije, pišu KM Novine.

U okolne ulicama ima žrtava.

– U blizini eparhijske uprave ubijen je jedan muškarac – njemu su raznesene noge – kaže se u saopštenju.

Oštećeni su spoljno stepenište i fasada prva dva sprata eparhijskog doma, jedan broj prozora na objektima je razbijen, oštećene su ograda i travnjak kao i cevi gasovoda. Geleri su naneli štetu i na pet obližnjih privatnih kuća a jedna je zapaljena.

Broj žrtava i tačna procena štete nisu bili utvrđeni jer su se još uvek vodile borbe dok kada je izveštaj objavljen.

Prethodne nedelje Gorlovsk je snažno granatiran. Kao rezultat napada, u naseljenim oblastima ubijeno je 13 ljudi.

Ove nedelje, Zdravstveni centar Donjecke regionalne državne uprave prijavio je revidirane podatke po kojima je juče u tom gradu u napadu teške artiljerije, poginulo 14 ljudi, među kojima i petoro dece.

– Crkva se moli za brz oporavak ranjenih i pokoj duša ubijenih – i da, što je to pre moguće, bude završen bratoubilački rat i uspostavi se održivi mir. Neka Gospod ojača porodice, koje je danas zadesila nevolja. Neka nam Bog podari sve da preživmo u ovim smutnim vremenima i ostanemo ljudi – završava obaveštenje Gorlovska eparhija.