SKANDAL NA KRALJIČINOM ROĐENDANU: London je slavio, a slavni MARŠAL PAO SA KONJA NA GLAVU (VIDEO)

maršal Čarls Gutri
YouTube Printscreen

Kraljica Elizabeta II, najpopularnija vladarka Velike Britanije, juče je proslavila 92. rođendan, a u Londonu su u njenu čast pevale najveće zvezde današnjice.

 

Britanska kraljica svake godine slavi dva rođendana. Prvi je njen pravi rođendan 21. aprila, koji obično obeležava u krugu porodice, a drugi je njen “zvanični” rođendan druge subote u junu, koji se obeležava velikom državnom proslavom.

Velika povorka koju je činilo više stotina vojnih zvaničnika, kretala se oko Bakingemske palate. Ipak, jedan vojni zvaničnik na konju je tokom ceremonijalne parade, usporio tradicionalni izlazak kraljevske porodice na balkon.

Incident koji se prepričava sa rođendana kraljice desio se kada je maršal pao sa svog konja. Maršal Čarls Gutri (79) pao je na glavu dok je jahao tokom vojne parade “Pozdrav bojama” u Londonu, prenose strani mediji.

Policija je odmah prišla da mu pomogne, ukazana mu je pomoć, a onda je hitno prebačen u bolnicu. Pretpostavlja se da se Čarls onesvestio, pre nego što je skliznuo sa konja.

Podsetimo, ovo nije prvi put da vojni zvaničnik kolabira na rođendanu kraljice Elizabete II. To se takođe dogodilo i 2016. godine, kada se gardista samo srušio.