Skrnavili grobove : Braća osuđena zbog hanibalizma

Dvojica braće osuđena su na 12 godina zatvora zbog akta hanibalizma u pakistanskoj pokrajini Pandžab.

Muhamed Farman Ali i Muhamed Arif Ali uhapšeni su u aprilu u jeku zgražanja javnosti nakon što je glava deteta pronađena u njihovoj kući.

Oni su proglašeni krivim za skrnavljenje groba, što je krivično delo. Pakistan nema zakon protiv hanibalizma.

Braća su već odslužila dve godine zatvora nakon što su bili osuđeni pod sličnim optužbama.

Presuda u poslednjem slučaju izrečena je pred antiterorističkim sudom u gradu Sargodha u Pandžabu. Braća imaju pravo žalbe višem državnom sudu.

Osim skrnavljenja detetovog groba, braća su osuđena za širenje straha i nanošenje štete imovini, što su krivična dela po pakistanskom krivičnom zakonu, prenosi BBC.

Oni su uhapšeni 14. aprila nakon što je u njihovoj kući pronađena dečija lobanja. Kasnije su priznali da su iskopali telo deteta i pretvorili ga u obrok.

Oni su osuđeni pod istom optužbom u aprilu 2011. na dve godine zatvora, a oslobođeni su nakon što im je kazna istekla u maju prošle godine.

Njihovo oslobađanje izazvalo je nezadovoljstvo među ljudima u njihovom selu Khavar Kalan, u blizini grada Darja Khan u oblasti Bhakar u Pandžabu.

Nakon oslobađanja, braća su vodila povučen život i držali su se podalje od očiju javnosti.

U aprilu su se meštani, međutim, požalili da zadah trulog mesa dolazi iz njihove kuće. U policijskoj raciji koja je usledila nakon pritužbe komšija pronađena je odrubljena glava dvogodišnjeg dečaka koji je bio ukopan na lokalnom groblju.