Slobodan Milošević poručio Rusima: ‘Braćo, setite se sudbine Jugoslavije!’ (VIDEO)

U foajeu ruskog državnog bioskopa u Moskvi 'Iluzion' danas se pojavio plakat sa slikom bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i njegovim citatima protiv Zapada. Pre nekoliko meseci, iste Miloševićeve poruke prenela je i jedna ruska televizija.

Internet portal Kinote, posvećen novostima u kinematografiji, preneo je da je taj bioskop isticanjem Miloševićeve fotografije i njegovih citata, u nizu fotografija poznatih režisera, „pozvao na rat sa Evropom” i „rasplamsavanje međunacionalne mržnje”, prenosi agencija Beta.

Pored Miloševićeve fotografije stajao je tekst, koji se navodi kao njegov: „Rusi! Sada se obraćam svim Rusima, stanovnicima Ukrajine i Belorusije jer vas na Balkanu smatraju takođe Rusima. Pogledajte nas i zapamtite – sa vama čine isto kada ste odvojeni i pokazujete slabost. Zapad – pobesneli pas na lancu – hvata vas za grlo. Braćo, setite se sudbine Jugoslavije. Ne dozvolite da i sa vama tako postupe. Šta će vam Evropa, Rusi?”, navodi se u tom tekstu i dodaje: „Mi smo nova tržišta za skupo đubre i američku demokratiju”.

Oleg Bočkov iz Državnog filmskog fonda Rusije, kome pripada bioskop, rekao je da nema informaciju o istaknutom plakatu, i da odluku o kačenju sa njim niko nije usaglašavao.

U samom bioskopu odbili su da komentarišu, navodeći da je plakat već skinut.

Direktor „Iluziona” Nina Borodačova izjavila je da su plakat štampali i okačili zaposleni u bioskopu. „To je naš stav”, dodala je ona.

Ranije ove godine, u martu jedna ruska televizija objavila je prilog sa naslovom: „Poslednje obraćanje Slobodana Miloševića Rusima”, čiji se tekst manje-više poklapa sa onim sa plakata.