Sve Putinove tajne: Doručkuje švapski sir i prepeličja jaja, a svi oko njega ga zovu ‘car’

'Krhko carstvo: Kako se Rusija zaljubila i odljubila od Vladimira Putina'.

Pisac Ben Juda razgovarao je sa brojnim ministrima, guvernerima i bliskim saradnicima Vladimira Putina, i na osnovu njihovih svedočenja napisao je knjigu “Krhko carstvo: Kako se Rusija zaljubila i odljubila od Vladimira Putina”. Evo šta je sve otkrio:

1. Spavalica

Ruski predsednik ustaje kasnije prepodne, a prvi obrok mu je tek oko podneva. za doručak uvek jede švapski sir, a obožava i jaja od prepelice i prirodni đus.

2. Najviše razmišlja u bazenu

Obavezno posle doručka odlazi na plivanje jer voli da se osami u bazenu. Uvek nosi zaštitne naočare a omiljeni stil mu je kraul.

3. Voli toplo-hladno

Posle plivanja na red dolaze vežbe. Posebno radi na snazi, a manje kardio vežbe. Jedan od obaveznih rituala posle toga je uranjanje u toplu pa u hladnu vodu.

4. Internet ga suviše zbunjuje

U njegovim kancelarijama nema TV. A sam Putin koristi samo “najsigurniju tehnologiju za komunikaciju”, što ako njega pitate to su papir i olovka i fiksni telefon. I to onaj telefon još iz doba SSSR. Retko koristi internet jer “mu svi ti prozori unutar prozora kao i gomila poruka deluju suviše zbunjujuće”.

5. Uvek sa sobom nosi svoju posteljinu

Kada putuje van Rusije sa njim idu i kuvari, konobari i osobe zadužene za čišćenje. Kada odsedne u nekom hotelu sva posteljina se uklanja kao i sve iz kupatila. Potom se sve to zamenjuje novim stvarima koje je odobrio Kremlj. Takođe, ne jede stranu hranu koju nije odobrio Kremlj.

6. Ne voli Kremlj
Kad smo već pomenuli Kremlj, trebalo bi istaći da Putin živi u palati izvan Moskve, jer mu smeta saobraćaj, zagađenje i gužva koju prave ljudi u gradu. Ne voli ni da posećuje Kremmlj već više voli da radi na svom imanju.

7. Gledaju ga kao cara

Najbliži krug saradnika ga oslovljava – car. Ranije su ga zvali – šef.

8. Privatni život mu nije sjajan

Njegovi roditelji su mrtvi, a od žene se razveo. Ima dve ćerke koje ne žive u Rusiji. Navodno mu noću dolaze razne devojke – modeli, fotografkinje, gimnastičarke… Ali to su samo glasine. Ipak veoma uživa u druženju sa svojim crnim labradorom.

9. Smatra sebe velikim radnikom

Putin tvrdi da radi više nego i jedan lider još od Staljina.