Tajno oružje Vladimira Putina: Šta krije kofer predsednika Rusije?

Ovaj kofer se nalazi uz ruskog predsednika u svakom trenutku, uključujući tu i zvanične posete drugim zemljama. Pretpostavlja se, mada to niko ne zna sa sigurnošću, da isti kofer poseduju i ministar odbrane i načelnik Generalštaba.

Mnogi su primetili da se u državničkim posetama u pratnji ruskog predsednika Vladimira Putina uvek nalaze i dva mornarička oficira koja sa sobom nose kofer.

Sadržina misterioznog kofera za mnoge predstavlja misteriju, i samim tim budi radoznalost većine, a radi se o „atomskom koferčiću” po imenu Čeget koji u sebi ima uređaj veze uz pomoć kojih Putin može da aktivira rakete sa atomskim bojevim glavama.

Čeget je deo automatskog sistema za komandu i kontrolu ruske strateške nuklearne snage nazvane Kazbek, koja je ime dobila po planinskom masivu Kavkaz.

Ovaj kofer se nalazi uz ruskog predsednika u svakom trenutku, uključujući tu i zvanične posete drugim zemljama. Pretpostavlja se, mada to niko ne zna sa sigurnošću, da isti kofer poseduju i ministar odbrane i načelnik Generalštaba.loading...