TUGA U BELOJ KUĆI: Preminuo sin Džozefa Bajdena

Džozef "Bo" Bajden treći, sin potpredsednika SAD Džoa Bajdena, preminuo je u 46. godine, saopštila je danas Bela kuća.

 

Kako prenosi Si-En-En, Bajden treći, najstariji sin američkog potpredsednika, umro je od raka na mozgu koji mu je dijagnostifikovan 2013. godine.

Bajden treći bio je veteran drugog iračkog rata (2003), i nalazio se na funkciji glavnog tužioca američke savezne države Delaver.

– Bo je, jednostavno, bio najbolji čovek kojeg je svako od nas ikada poznavao – napisao je njegov otac u saopštenju.

Bo Bajden je imao zdravstvenih problema još od 2010. godine kada je doživeo šlog, koji nije uticao na njegove motoričke sposobnosti niti na njegov govor.

Usled dezorijentisanosti i slabosti za vreme godišnjeg odmora, on je 2013. godine primljen u bolnicu M.D. Anderson u Hjustonu na kojoj se tretiraju oboleli od raka.

Tom prilikom mu je otkriven rak na mozgu, a posle operacije, proglašen je zdravim.

Međutim, rak se vratio ovog proleća, i Bo se lečio agresivnim tretmanom u vojnoj bolnici Valter Rid u američkoj saveznoj državi Merilend, saopšteno je iz kancelarije potpredsednika SAD.

Bo je preminuo u subotu uveče, okružen širim krugom porodice.

Iza njega su ostale supruga Hali i dve kćeri.

Bo je na funkciju državnog tužioca Delavera došao 2006. godine, ostao je na njoj za vreme svojih zdravstvenih problema 2010. i 2013. godine, a prošle je objavio da se neće ponovo kandidovati, jer je želeo da uđe u kampanju za guvernera.

On je drugo Bajdenovo dete kojeg je otac nadživeo, s obzirom da je jednogodišnja kćer Džoa Bajdena preminula 1972. godine u saobraćajnoj nesreći.

Tom prilikom je poginula i prva Bajdenova žena, Nejla, dok su Bo i njegov mlađi brat Hanter preživeli, sa povredama.

Do tragedije je došlo kada je kamion udario u automobil sa članovima porodice Bajden.loading...