Ukoliko vojska iz Kijeva zauzme pistu i zgrade oko nje, to će označiti rat širih razmera, piše ruska agencija Sputnjik.

Više od 40 ukrajinskih vojnika poginulo je u borbama u Donjecku za 24 sata, a najmanje troje civila stradalo je u granatiranju tog grada. Ipak, najveće borbe vode se oko donjeckog aerodroma.

Ukoliko ga zauzme ukrajinska vojska, to će označiti početak rata većih razmera, piše agencija Sputnjik.
– Imajući u vidu izuzetnu stratešku važnost donjeckog aerodroma, njegova okupacija od strane kijevske vojske će, izgleda, služiti kao znak rata većih razmera u sadašnjosti ili u najskorijoj budućnosti – objašnjava ruska agencija.

Oni ukazuju da će ukrajinska vojska, ukoliko zauzme aerodrom, moći da dobija stalno pojačanje u ljudstvu i tehnici, što će joj, između ostalog, omogućiti da se vrati bombardovanju kasetnom i fosfornom municijom na teritoriji DNR i LNR, uključujući bombardovanje stanovništva.

Rusija je juče odbacila kao „potpunu besmislicu” najnovije optužbe Kijeva da je Moskva poslala na stotine vojnika u Ukrajinu.
– Optužbe Kijeva o navodnom slanju ruskih vojnih kontingenata preko rusko-ukrajinske granice ne zavređuju nikakvu kritiku. To je potpuna besmislica. Halucinacija – izjavio je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Kijev je u ponedeljak optužio Rusiju da je poslala oko 700 vojnika kako bi pomogla proruskim snagama koje se bore sa ukrajinskom vojskom oko Donjecka, na istoku Ukrajine.

 loading...