Navedena dejstva rukovodstva Rusije predstavljaju direktno kršenje kako međunarodnih, tako i bilateralnih sporazuma Ukrajine i Rusije, navodi se u saopštenju Generalštaba.

Na Krimu su se jutros nalazili vojnici iz jedinica koje ne pripadaju Crnomorskoj floti Rusije, saopštio je Interfaks, pozivajući se na Generalštab Ukrajine.Kako se navodi, u Džankoju se “navodno” nalazi jedan bataljon koji je stalno lociran u Kalinovsku, u ruskoj republici Čečeniji. Na Krimu se nalaze i vojnici jedne desantne brigade stalano locirane u Uljanovsku, kao i brigada specijalaca iz Kubanja.

– Navedena dejstva rukovodstva Rusije predstavljaju direktno kršenje kako međunarodnih, tako i bilateralnih sporazuma Ukrajine i Rusije –  navodi se u saopštenju Generalštaba.

Komanda i posada brodova Vojne morske flote Ukrajine demantovali su u saopštenju jučerašnje navode predsednika Rusije Vladimira Putina da se na Krimu ne nalaze ruske vojne snage, već krimska “samoodbrana”.

Ruski zvaničnici neprestano demantuju da se na Krimu nalaze ruski vojnici, a na internetu se mogu videti video snimci s vojnicima bez obeležja. Na jednom od snimaka, jedan vojnik je priznao da je iz Rusije. Ruski mediji o navodnom dolasku ruskih vojnika na Krim ne izveštavaju.

Pogledajte video: