Umesto lepe uspomene, tragedija: Otac pregazio ćerku dok je išla na prvi sastanak

Umesto da bude lepa uspomena koja će se pamtiti celog života, za 12-godišnju Šameru Haris iz Pitsburga, prvi izlazak sa simpatijom pretvorio se u tragediju koja ju je koštala života.

Do neočekivanog obrta događaja došlo je kada su njeni roditelji, pošto su Samantu i njenog dečka pokupili u tržnom centru Votervorks i odvezli ih do dečakove kuće, zatražili od dece da izađu iz kola, kako bi ih fotografisali za uspomenu.

U tom trenutku, vozilo je krenulo unazad. Šamerin otac Ričard Benton (53) je, prema majčinim rečima, „nešto petljao oko menjača”. Po svoj prilici je mislio da je vozilo zakočeno, dok ga je zapravo ostavio u leru.

Krenuvši unazad, teško vozilo s pogonom na sva četiri točka pregazilo je i nizbrdo odvuklo devojčicu, da bi na kraju uletelo u jedno dvorište i tu se zaustavilo.

Hitna pomoć je bezuspešno pokušavala da oživi Šameru, a policajci tvrde da su kod njenog oca, koji je odbio da se podvrgne alkotestu na licu mesta, „osetili miris alkohola u dahu i uočili staklast pogled”. Ukoliko se ispostavi da je bio pod uticejm alkohola, sledi mu i krivično gonjenje.loading...