UZNEMIRUJUĆ VIDEO: Ruski snimatelj umirao pred kamerama u Ukrajini!

Kamerman ruske televizije Kanal 1 preminuo je od zadobijenih povreda pošto su na njega pucali pripadnici ukrajinske vojske u Donjecku na istoku zemlje, saopštila je Pres služba te televijske stanice.

Kamera je zabaležila poslednje trenutke života Anatolija Kljana, snimatelja ruske TV Kanal 1, koji je preminuo pošto su ga u stomak ranili ukrajinski vojnici u Donjecku.

“Naš kolega Anatolij Klijan preminuo je sinoć. On je imao 68 godina. Smrtno je pogođen u stomak”, objavila je televizija Kanal 1, prenela je Raša tudej.

Klijan je bio, zajedno sa nekoliko drugih novinara, ukrcan u autobus pun žena, uglavnom majki, koje su se uputile u vojnu bazu u Donjecku da bi tražile da njihovi sinovi budu otpušteni iz vojne jedinice i da im se dozvoli povratak kući.

UPOZORENJE: Snimak je uznemirujuć!

Kada je autobus stigao do destinacije, pucano je iz vojne baze i kamerman je tada ranjen.

Klijan je preminuo u ambulantnim kolima na putu za bolnicu, potvrdio je prvi zamenik premijera lokalnih proruskih vlasti Andrej Purgin za rusku agenciji RIA Novosti i dodao da je u istom napadu ranjen vozač autobusa u vrat i da je smešten u bolnici.

Raša tudej navodi da se i druga ekipa ruskih novinara juče našla na udaru oružane vatre i da je na ekipu Lajfnjusa pucano u blizini vojne baze Donjecka.
Na njihov automobil je ispaljena granata iz minobacača i u napadu niko nije povređen.

Raša tudej podseća da, prekid vatre izmedju ukrajinskih i proruskih snaga na istoku Ukrajini, ističe danas u 10 časova po lokalnom vremenu.