UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Hladnokrvno ubijaju štence i bacaju ih na gomilu, a pritom se i smeju!

Na YouTube-u se ove nedelje pojavio zapanjujući šesnaestominutni snimak koji prikazuje brutalan način na koji vlasti na Baliju pokušavaju da se bore sa besnilom kod životinja. Sve pse lutalice, kao i one koje su na ostrvo doveli krijumčari hvataju i odvode u klanicu u kojoj se sadistički na njima iživljavaju.

Desetine nesretnih životinja, za koje uopšte nije utvrđeno imaju li besnilo, naprosto ubijaju eutanazijom ubrizgavajući im fatalnu dozu medikamenata direktno u srce.

Na snimkui se čuju očajnički krici još živih pasa dok pred njima u demonskim bolovima život gube ostale životinje. Još nisu ni izdahnule, a sve ih bacaju na gomilu gde se još trzaju u poslednjim trenucima života.

Za to vreme se u pozadini povremeno čuje sasvim normalan razgovor i smeh, a jedna od radnica u klanici sa osmehom na licu je pre slanja životinja u smrt neke od njih fotografisala…

Kako zastrašujući snimak ide dalje, tako su prizori sve manje podnošljivi, a najstrašniji je kraj, kada se tek poneka životinja još malo trza, ali lavež je u potpunosti utihnuo.

Program ovakve nečovečne eliminacije potencijalno besnih životinja odobrio je lokalni guverner, a sprovodi ga tamošnji zavod za poljoprivredni karantin. Dovoljno je da prođu 24 sata od hvatanja psa i, ako se vlasnik ne javi, po kratkom postupku sledi eutanazija.

– Ako nađete li psa lutalicu, slobodno ga eliminišite – izjavio je pre mesec dana guverner Balija Mangku Pastika.

Snimak je izazvao zgražavanje širom sveta, uključujući i udruženja za zaštitu životinja.