Možda biste pomislili da je razlog tome pijanstvo, ali ona tvrdi da, iako je sigurna da je tu reakciju proizvelo belo vino, pijanstvo nije uzrok budući da je popila svega tri čaše belog vina.

Frenki Kolston (33) je bila u vezi sa svojim dečkom više od godinu dana kada su zajedno otišli na rođendansku večeru sa svojim bliskim prijateljima.

Sve je počelo dobro: nabadali su zalogaje dimljenog lososa, piletine i krompira, i usput i pijuckali.

Međutim, kako je vreme prolazilo a tanjiri se praznili, Frenki se od prijatne devojke koja je šarmirala sve goste pretvorila u pravog monstruma koji ih je vređao i ponižavao!

Možda biste pomislili da je razlog tome pijanstvo, ali Frenki tvrdi da, iako je sigurna da je tu reakciju proizvelo belo vino, pijanstvo nije uzrok budući da je popila svega tri čaše belog vina.

– Ne sećam se svih detalja koji su se dogodili te noći jer se stresem kad god se setim toga – navodi Frenki, dodavši da joj je dečko narednog dana pomogao da se priseti svega. Kako kaže, on joj je i ispričao da je bila neprijatna prema gostima, ućutkivala ih i ponašala se kao da je jedina na svetu.

Frenki (levo) sa prijateljicama

– Kako se veče privodilo kraju, dolazilo mi je u glavu da sam izvređala sve zvanice i sopstvenog dečka pa sam počela da nekontrolisano plačem i molim ih da mi oproste – iskrena je Frenki.

Epilog te večeri je da se više nije ni videla ni čula ni sa jednom od zvanica, jer ju je bilo previše sramota da ih pogleda u oči, a sa dečkom je raskinula tri nedelje kasnije.

Njen slučaj nije usamljen – sve više žena veruje da upravo belo vino kod njih izaziva “doktor Džekil i mister Hajd” efekat, te da ih pretvara u agresivna čudovišta čak i kada nisu previše popile.

Sara Tarner, savetnica za žene alkoholičare kaže da je imala dosta takvih slučajeva ali da nije sigurna šta je to tačno u belom vinu što žene pretvara u monstrume:

– Klijenti mi govore da postaju jako agresivni nakon belog vina i da rade stvari koje im inače ne bi ni pale na um, poput razbijanja nameštaja i prozora. Neko vreme sam mislila da možda belo vino nekako povećava nivo testosterona u ženskom telu pa da su zato posledice tako dramatične – navodi Tarner.

Teorije se nižu – od toga da belo vino ima previše šećera i sulfata, ili toga da sadrži previše konzervansa, a pravog odgovora nigde.

U svakom slučaju, dame – ukoliko vam se dešava isto što i Frenki, poslušajte njen savet i okanite se belog vina.

 

 loading...