VIDEO DOKAZ: Otkrivena misterija rušenja malezijskog aviona

Sinoć su se na Prvom kanalu ruske državne televizije mogle videti satelitske fotografije koje prikazuju raketu kako juri prema putničkom avionu u kojem su bila 283 putnika, a fotografije su navodno snimljene sa britanskog ili američkog satelita.

Ruski stručnjaci tvrde kako je malezijski Boing MH17 srušio ukrajinski borbeni avion, a ne navođeni projektil zemlja-vazduh.

TV voditelj Mikail Leontiev tvrdi kako je misteriozni izvor koji im je prosledio fotografije rekao da se na njima vidi kako ukrajinski Mig-29 uništava malezijski Boing.

Nakon tragedije koja se dogodila 17. jula ove godine, Zapad je optuživao proruske separatiste da su oborili putnički avion projektilom tipa BUK, a Rusija je još tada tvrdila kako je neidentifikovani avion bio u blizini, a da su to Ukrajina i Zapad zataškali.

– Imamo na raspolaganju senzacionalne snimke sa stranog satelita koji je snimio poslednje sekunde leta MH17 iznad Ukrajine. Danas imamo sve dokaze da je neko namerno srušio avion – rekao je voditelj televizije koja je pod vlašću Kremlja.

– Da skratimo, očigledno da nije bilo BUK-a, a ni projektil koji je lansiran sa zemlje, što je potvrdilo hiljade profesionalaca i drugih svedoka – nastavio je Leontiev.

Ivan Adrijevski, potpredsednik Ruskog udruženja inženjera je rekao kako se po koordinatama može pretpostaviti da je fotografija snimljena sa američkog ili britanskog satelita.

– Do detalja smo proučili ove fotografije i ništa na njime ne ukazuje da su lažne – izjavio je Adrijevski.