VIDEO: Najnoviji spot poznate pevačice izazvao ljutnju muslimanskih vernika

Najnoviji spot pevačice izazvao je ljutnju muslimanskih vernika jer jedan od aktera spota nosi ogrlicu oko vrata na kojoj piše Alah.

U novom spotu za pesmu „Dark Horse” pevačica se pojavljuje kao kraljica, a radnja se odvija u drevnom Egiptu. Ona sedi na prestolu dok joj brojni muškarci prilaze i poklonima joj izražavaju divljenje, međutim ona ih odbija tako što ih sve redom pretvara u pesak.

Jedan od udvarača nosi ogrlicu na kojoj piše Alah i to je ono što je najviše uvredilo muslimanske vernike. Oni ovaj potez smatraju bogohuljenjem i zloupotrebom imena Boga na tako nebitan i neukusan način.

Pokrenuta je i peticija za uklanjanje videa sa Jutjuba, a najviše potpisnika je iz Velike Britanije, mada podršku su pružili i iz muslimanskih zemalja kao što su Saudijska Arabija, Pakistan i Katar.

Njihova želja je da se spot zabrani i zato žele da dobiju što više potpisa ljudi iz različitih sfera života, kultura i veroispovesti jer smatraju da ime Boga ne sme da se koristi na tako neozbiljan način bilo koja vera da je u pitanju.

Pogledajte spot:loading...