VOĆNI TERORIZAM SE NASTAVLJA: Posle JAGODA u Australiji se iz prodaje povlače još DVE VRSTE!

Prošlo je skoro dve nedelje otkako je počela kriza sa jagodama kada je muškarac u Kvinslendu pronašao iglu za šivenje u ovom voću.

Prodavnica
sxc.hu/OBMonkey/ilustracija

Supermarket “Vulvort” obratio se nadležnima nakon što je mušterija pronašla “metalni predmet” unutar banane na severu Kvinslenda. U toku je policijska istraga.

Detalji su saopšteni nadležnima koji se bave istragom i konsultovaćemo ih za dalje korake – rekao je PR ovog marketa za australijske medije.

Policija je saoštila i da je jedna mušterija marketa “Kouls” na Centralnoj obali Novog južnog Velsa kupila mango u kom je pronašla iglu.

Glavni inspektor Najdžel Veber rekao je da je mušterija dva dana nakon kupovine pronašla iglu u mangu, kao i da ju je policija preuzela radi forenzičkih ispitivanja. Veber je dodao da srećom niko nije povređen.

Supermarket “Vulvort” je doneo i neobičnu odluku da iz prodaje povuku igle za šivenje.

Odluka je doneta iz predostrožnosti. Privremeno ćemo povući iz prodaje igle za šivenje iz svih naših objekata. Bezbednost naših mušterija je glavni prioritet – rekao je PR kompanije za news.com.au.

“Kouls” nema takve planove. Iz te kompanije kažu da su u potpunosti fokusirani na pregledanje jagoda pre nego što stignu u supermarkete širom zemlje.

Radimo sa svojim dobavljačima na tome da uvedemo dodatne kontrolne mere kako bismo obezbedili jagode i pregledali ih pre nego što ih pošaljemo u supermarkete. Ipak, savetuje se svima da iseku jagode pre jela – rekla je PR “Koulsa” za news.com.au.

Širom Australije istražuje se više od stotinu prijava u kojima je neko pronašao nešto u voću, ali za većinu se smatra da su lažne prijave ili imitacije. Juče je 12-godišnja devojčica priznala policiji da je gurnula iglu u jagodu u školi kako bi uplašila drugare, drugi učenik je rekao nastavnicima i oni su zvali policiju.

Premijer Skot Morison najavio je žestoke kazne za sve koji budu uhvaćeni da nešto podmeću u hranu ili se pretvaraju da je hrana kontaminirana. Novi zakon koji podrazumeva maksimalnu kaznu zatvora od 15 godina izglasan je danas.

– Koncentrišem se na to da nijedna idiot ne uđe u supermarket tokom vikenda i uradi nešto glupo – rekao je Morison i dodao da je “sala u parlamentu rezervisana na ceo dan i da niko neće otići kući dok se ti zakoni ne izglasaju“.

Maksimalna kazna za “igranje” sa hranom tako je dovedena u istu ravan sa dečijom pornografijom i ekonomskim terorizmom.

I ministar poljoprivrede Dejvid Litlpraud bio je žustar tokom davanja izjave, nazvaši ljude koji podmeću igle u jagode “parazitima”.

Realnost je takva da oni moraju u zatvor. Jedina stvar koju naš narod može da uradi jeste da ode i kupi jagode. Napadnite te parazite tako što ćete otići u supermarket i kupiti jagode – rekao je Litlpraud.loading...