Voz sa telima poginulih putnika stigao u Harkov, koji je pod kontrolom Ukrajinaca

Voz hladnjača sa telima poginulih prilikom pada malezijskog aviona, najverovatnije oborenog iznad istoka Ukrajine, stigao je danas u Harkov, grad na istoku zemlje koji kontrolišu vlasti te zemlje.

Tela žrtava leta MH17 biće predata holandskoj delegaciji, koja će ih avionom prebaciti u Amsterdam, gde će biti identifikovana. Tela će zatim biti predata njihovim porodicama, a u slučaju stranih državljana preko službi njihovih zemalja porekla.

Ukrajinske vlasti formirale su u Harkovu istražni centar. Od 298 žrtava nesreće, 193 njih bili su državljani Holandije. Vlasti su pristale da predaju tela forenzičarima radi istrage, i navele da će učiniti sve da ona budu isporučena Holandiji danas.

Prema navodima proruskih pobunjenika, pod čijim je nadzorom bio voz hladnjača do jutros, pronađena su 282 tela i delovi tela ostalih 16 žrtava.

Boing 777, na letu od Amsterdama za Kualu Lumpur, najverovatnije je oboren u četvrtak, 17. jula, iznad istoka Ukrajine gde su se vodile žestoke borbe između ukrajinskih snaga i separatista.