ZLOČIN DIGAO EVROPU NA NOGE: Nemačka traga za MIGRANTOM zbog SILOVANJA I UBISTVA 14-godišnje devojčice

Silovatelj
Beta

Nemačke vlasti su saopštile da zbog silovanja i ubistva 14-godišnje devojčice tragaju za izbeglicom iz Iraka, a da su oslobodile turskog državljanina, prvobitno osumnjičenog u tom najnovijem krivičnom slučaju u vezi s migrantima u Nemačkoj.

 

Telo devojčice nestale 22. maja, koju je policija identifikovala kao Suzanu Mariju Feldman, pronađeno je zakopano na periferiji grada Visbadena na zapadu Nemačke.

Tužioci suna konferenciji za medije prvobitno saopštili da su za silovanje i ubistvo devojčice iste večeri kad je nestala osumnjičeni 20-godišnji Iračanin i 35-godišnji Turčin, koji su živeli u smeštaju za tražoce azila u Visbadenu.

Međutim, tužioci su kasnije danas objavili da su povukli nalog za hapšenje pritvorenog Turčina, pošto su dobili nove informacije koje ukazuju da on nije osumnjičen za učešće u tom zločinu.

Policija je navela da je osumnjičeni Iračanin Ali Bašar prošle nedelje iznenada otišao s porodicom u irački grad Erbil preko Istanbula. Osumnjičen je za niz krivičnih dela u oblasti u kojoj je živeo.

Nemačke vlasti veruju da je Bašar došao u Nemačku oktobra 2015. godine, na vrhuncu priliva migranata u tu zemlju, i da je uložio žalbu na odbijanje zahteva za azil.

Policija je saopštila da je 13-godišnji dečak došao u nedelju u policijsku stanicu u Visbadenu i rekao inspektorima da je devojčica silovana i ubijena, i označio Iračanina kao mogućeg počinioca.

Centralni savet Jevreja u Nemačkoj saopštio je da je ubijena Suzana Marija Feldman bila pripadnica jevrejske zajednice grada Majnca u blizini Visbadena. Savet je pozvao na temeljnu istragu i apelovao da se ne donose “preuranjeni zaključci”.

Prethodna ubistva koja su u Nemačkoj počinili tražioci azila izazvala su gnev dela nemačkog društva zbog dolaska više od milion migranata u tu zemlju 2015. i 2016. godine. Na talasu tog nezadovoljstva porasla je podrška krajnje desnoj Alternativi za Nemačku, trenutno najvećoj opozicionoj partiji u Bundestagu.