SVI NA NOGAMA I U PRIPRAVNOSTI! Kakvo nas vreme očekuje tokom sledeće nedelje?

Kišobran
Beta

Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da će u Srbiji danas biti oblačno sa kišom, a na planinama sa snegom.

 

Danas i sutra očekuje se u istočnim, južnim, jugozapadnim i centralnim krajevima u većini mesta od 10 do 30mm novih padavina, lokalno će biti oko 40mm, na planinama 20 cm novog snega – rekao je Nedeljko Todorović meteorolog.

 
Duvaće slab i umeren istočni i severoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od 3 do 7, a najviša dnevna temperatura od 6 na jugu do 12 stepeni.

 
– U Beogradu i Vojvodini neće biti obilnih padavina. Temperatura će se kretati od 6 do 11 stepeni – kaže Todorović.

Prema izgledima vremena za narendih sedam dana, do 20. marta, u ponedeljak ujutru i pre podne biće oblačno još ponegde sa kišom, na planinama sa snegom, posle podne prestanak padavina i delimično razvedravanje.

U utorak u većini mesta suvo, sredinom dana na severu, posle podne i u ostalim krajevima novo naoblačenje sa kišom i susnežicom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz pad temperature. U sredu postepen prestanak padavina, zatim suvo i hladnije, u jutarnjim satima mestimično slab mraz, a dnevna temperatura oko prosečnih vrednosti.

 

Vladimir Batalović direktor “Beograd Vode” rekao je da u Beogradu nema opasnosti od poplava.

– Trenutno nema opasnosti od poplava u Srbiji, i ova noć kao i prethodna, protekla je mirno. Radilo se na obezbeđivanju nasipa i bedema. Srbija vode je očistila korita reka.

Pored Sektora za vanredne situacije angažovana je i žardanmerija, kao i vojska i policija. Dežura se na tačkama na kojima je najavljena opasnost. Jutros je RHMZ poslao izveštaj, smanjuju se količine padavina, ali bez obzira na to mi ćemo i danas i sutra zadržati snage na terenu – rekao je Goran Nikolić, pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije.

Miroslav Čučković predsednik opštine Obrenovac rekao je da na mostovima u Obrenovcu nema nanosa.

– Kolubara je opala za 1,5 santimetara, a kolubarski sliv je miran. Sava stagnira već četiri sata, u Šapcu nivo vode je 514 santimetara. Sva pažnja usmerena ka reci Savi i nivo padavina u okolini (Šabac i Valjevo). Ne želimo ništa da prepustimo slučaju, na svakih 200 metara stoji čovek koji nadgleda. Obrenovac je za sada potpuno siguran od poplava – kaže Čučković.