SVI SE PITAJU – Šta je to DAČIĆ POKAZIVAO TRAMPU? Evo zvaničnog odgovora (VIDEO)

Tramp i Dačić
Printscreen

Ivica Dačić je, povodom, kako je naveo, raznih senzacionalističkih napisa, rekao da su razni skupovi prilika za neformalne susrete i razgovore, kakav je bio njegov jučerašnji susret sa Donaldom Trampom.

 

– Tako sam i ovoga puta pre početka skupa pričao sa Borisom Džonsonom o obeležavanju 180-godišnjice diplomatskih odnosa u Forin ofisu, sa Miroslavom Lajčakom o mogućoj prijavi Kosova za posmatrača u UN, a američkom predsedniku Trampu, sa kojim sam se susreo pre četiri godine, doneo sam fotokopije naslovnih strana svih naših novina kad je izabran – izjavio je Dačić.

Podsetio je na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića Trampu da poseti Srbiju.

– Srbi su najviše navijali za njega – rekao je Dačić i dodao da ga Srbija čeka kao prvog američkog predsednika posle Džeralda Forda.

Tramp je, kako navodi Dačić, pozitivno reagovao, bilo mu je drago i naveo je osobu za kontakt. Takođe je pitao da li Ana Ivanović i dalje igra tenis.

Nakon što je šef srpske diplomatije iskoristio priliku na jučerašnjem sastanku o reformi UN da priđe Donaldu Trampu i porazgovara sa njim, beogradska štampa je iznela različite pretpostavke o tome šta su Tramp i Dačić razgovarali.

Inače, Dačić je u Njujorku imao više bilateralnih sastanaka.loading...