SVI SMO MI ANGELA MERKEL: Urnebesan snimak kancelarke nasmejao svet (VIDEO)

Kasnite na posao, na brzinu tražite novčanik da ubacite u torbu, tražite ključeve, brzo se obuvate, konačno izlazite i pred zgradom shvatite: zaboravili ste masku. Verujemo da se svima ovo dešavalo, a Angela Merkel to ima zabeleženo kamerom.

printscreen

Maske su postale deo naših života, toliko su prisutne da vam je sada postalo čudno da nekoga vidimo bez ovog detalja na licu. Ipak, nije nam bilo lako da se naviknemo da su maske stvar bez koje jednostavno ne možemo da izađemo iz kuće.

A da se zaboravljanje maske dogodi i najorganizovanijim ljudima, potvrđuje snimak iz nemačkog parlamenta na kojem je glavna zvezda naravno kancelarka Angela Merkel.

Vidimo kako ona prilazi svom mestu, zadovoljno seda, očigledno preokupirana svojim mislima, a onda se na njenom licu pojavljuje izraz čistog užasa – zaboravila je masku!

Njena reakcija je mnoge nasmejala – većina nas zaista može da se poistoveti sa nemačkom političarkom u ovoj situaciji.

Inače, ova uvažena političarka dočekala je pandemiju na samom kraju svoje karijere, kada je već objavila da se povlači iz politike. Uprkos tome, mnogi hvale Nemačku zbog načina na koji su odgovorili na širenje kovida 19. Takođe je pokazala za političare retku opreznost u donošenju odluka vezanih za pandemiju.

Recimo, mnogi su delili njen odgovor na pitanja o merama za onlajn nastavu u Nemačkoj.

Ne znam, to nije oblast u kojoj sam stručna i ne želim da se mešam”, rekla je Merkel, a mnogi su pozdravili njenu skromnost.