SVI VUČIĆEVI LJUDI: Da li je ovo KONAČAN SPISAK IMENA novih (i starih) ministara u Vladi?

Vlada Srbije
Printscreen

Mandatar Aleksandar Vučić meša poslednje karte u sastavljanju novog kabineta u Nemanjinoj 11. Do petka, za kada je najavio da će izaći sa konkretnim imenima „novih“ ministara, neće se znati kompletan sastav. Međutim, neka lica, koja su građanima Srbije i više nego poznata, izvesno će naći mesta i u novoj podeli karata. Iznenađenja nema mnogo, ali se, ipak, šuška i o nekoliko novih imena.

 

Vučić je nedavno razvejao sve sumnje, ako ih je i bilo, kada je reč o učešću SPS-a u novoj vladi i sada su obrisi novog-starog kabineta dosta jasniji.

 
Sigurni

Za sada sigurne pozicije na čelu resora u novoj vladi imaju visoki funkcioneri SNS Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Nikola Selaković i Jadranka Joksimović, kao i, u svojim resorima već oprobani, Dušan Vujović i Vanja Udovičić.

Ulazak SPS-a u vladu garantuje fotelje i za lidera te stranke Ivicu Dačića i Aleksandra Antića, a ministarski kabinet dobiće i koalicioni partneri naprednjaka – Lider SDPS Rasim Ljajić i predsednik PS Aleksandar Vulin.

Lete iz vlade

U novom sazivu, međutim, ne bi trebalo da se nađu dodadašnja ministarka poljoprivrede Snežana Bošković Bogosavljević (SPS), ministar bez portfelja zadužena za vanredne situacije Velimir Ilić (NS), ministar prosvete Srđan Verbić (sa liste SNS), kao ni ministar privrede Željko Sertić (takođe sa liste SNS).

Pod znakom pitanja

Neka imena i dalju se pod znakom pitanja. Pre svega reč je o ministru kulture i informisanja Ivanu Tasovcu (sa liste SPS), ali i ministrima koje je u prethodnom sazivu predložila Srpska napredna stranka – Zlatiboru Lončaru (zdravstvo), Kori Udovički (lokalna samouprava), Zoranu Đorđeviću (odbrana).

Nova lica

Ima li ovde i jedno novo ime, s pravom će se zapitati svako ko ovaj tekst čita. Hoće li Srbija uopšte dobiti novu vladu ili će samo biti ispremeštane funkcije. Neka nova lica izvesno bi trebalo da nađu svoje mesto u premijerovoj sviti.

Prema informacijama „Blica“, za sada je izvestan ulazak Branislava Nedimovića (SNS) i to na mesto ministra poljoprivrede, ali i još jednog građanima poznatog lica – nekadašnjeg ministra Gorana Kneževića.

Šuška se…

Šuška se i da bi mesto u novom Vučićevom kabinetu mogli naći i Bratislav Gašić, koji je sa mesta ministra odbrane sklonjen nakon uvredljivog komentara upućenog novinarski B92, kao i dva nova lica – Laslo Puškaš ispred SNS, kao i dugogodišnji sekretar za zaštitu životne sredine grada Beograda Goran Trivan ispred SPS.

Vučić je najavio da će do 11. avgusta biti održana sednica Skupštine Srbije na kojoj će biti izabrana nova vlada. Prema njegovim rečima, do petka, subote sva personalna rešenja budu završena.loading...