Vučiću je štene šarplaninca poklonio Dejan Nakić, lični sekretar Patrijarha srpskog gospodina Irineja, navedeno je na Instagram profilu “Budućnost Srbije”.

Podsetimo, prilikom Putinove posete Beogradu, predsednik Rusije dobio je od predsednika Srbije na poklon šarplaninca Pašu.

Vučiću je poklon donela i ambasadorka Slovačke, a ambasadorka Kine Čen Bo predala je danas predsedniku Srbije čestitku šefa kineske države Si Đinpinga.

View this post on Instagram

Rodjendanska torta od Dagmar Repčekove, ambasadorke Slovačke Republike

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

Vučić se u razgovoru zahvalio predsedniku Kine na lepim rečima i posebno na odnosu prema Srbiji i, pre svega, na razvijanju budućih odnosa Srbije i Kine.

“Iskreno verujemo u čelično prijateljstvo Srbije i Kine i verujemo da će biti još više dobrih investicija za Srbiju iz Kine”, rekao je Vučić.

Od patrijarha Irineja na poklon ikona

View this post on Instagram

Ikona sa likom Svetog cara Lazara, rodjendanski poklon predsedniku Vučiću od Patrijarha srpskog gospodina Irineja

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je rođendanske čestitke od brojnih evropskih i svetskih zvaničnika, među kojima su premijer Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, kao i predsednici Italije i Turske, Serđo Matarela i Redžep Tajip Erdogan.

Predsednik Italije Serđo Matarela čestitao je srpskom kolegi rođendan, uz najbolje prijateljske žželje Vučiću lično, njegovoj porodici i njegovoj zemlji

Matarela je, kako saznaje Tanjug, iskoristio priliku da Vučiću naglasi da može da potvrdi da Italija prioritetnim interesom smatra punu evropsku integraciju Srbije, za koju je, ističe, vežu čvrsti diplomatski odnosi, koji beleže 140. godišnjicu.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, svoju čestitku započeo je rečima “poštovani predsedniče, dragi prijatelju”.

On je istovremeno konstatovao da su uspešni sastanci sa Vučićem u prethodnom periodu učvrstili njihovo lično prijateljstvo i ojačali saradnju između Srbije i Turske, kao i prijateljstvo dva naroda.

Najlepše želje i Erdogan je uputio predsedniku Srtbije lično, ali i za prosperitet i blagostanje naroda Srbije

Predsednik Vučić dobio je rođendanske čestitke i od predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva, predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Čestitke su uputili i ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu, predsednik Upravnog odbora Gasproma Aleksej Miler, ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, ambasador Nemačke Tomas Šib, ambasador Italije Karlo Lo Kašo.loading...