SVIREPI ZLOČIN I DALJE NERAZJAŠNJEN: Ko je ubio Jelenu Krsmanović?

Jelena Marjanović
MUP Srbija

Krvava misterija se nastavlja. Surovi ubica pevačice "Granda" Jelene Krsmanović i dalje je na slobodi, a policija nastavlja istragu o ubistvu u svim pravcima.

 

Iz naselja Crvenka, najbližeg nasipu na kojem je pevačica usmrćena sa više od 30 udaraca u glavu tupim predmetom, inspektori su juče priveli jednog mladića.

 
Igor Rojko je ispitan u svojstvu građanina, a kako „Blic“ saznaje, policija je saslušala još nekoliko bezbednosno interesantnih osoba iz Crvenke kako bi prikupila informacije o zbivanjima u danu kada je Jelena ubijena.

Tokom dana, policija je pustila Igora, a pokušavala je da pronađe njegovog brata Nebojšu, kojeg su inspektori, takođe, nameravali da ispitaju.

S druge strane, DNK analize nisu dovele do pomaka u istrazi. Za tragove sa mesta zločina utvrđeno je da ne pripadaju Jeleninom mužu Zoranu, a ni pod njenim noktima nije bilo materijala koji bi ukazao na počinioca zverskog ubistva.

Istovremeno, nastavljena je i analiza svih poruka koje je Jelena dobijala na svom Fejsbuk profilu. Posebno su interesantne pojedine poruke koje u sebi sadrže elemente pretnje, ali zasad nema nagoveštaja da bi one mogle da dovedu do napretka u istrazi.

Jelena Krsmanović ubijena je u subotu, 2. aprila. Telo je pronađeno dan kasnije, nakon što je u subotu uveče policija krenula u potragu za njom kada je suprug Zoran Marjanović prijavio nestanak.

Jelenin muž u nedelju je doveden u policiju, gde je zadržan 48 sati i posle toga pušten. Tokom saslušanja u policiji dva puta je ispitivan na poligrafu i oba puta je prošao.

Jelena Krsmanović se na dan nestanka ponašala sasvim uobičajeno. Tokom prepodneva čula se sa teško bolesnom majkom, sa kojom se dogovorila da joj kasnije odnese ručak. Takođe, srela je kuma Ivicu i sa njim dogovorila porodično druženje te večeri. Kasnije je sa suprugom i ćerkicom otišla u šetnju nasipom.

Zoranov otac, Vladimir Marjanović, ubeđen je da Jeleninog ubicu treba tražiti preko Fejsbuka.

– Jelena je preko Fejsbuka dobijala ozbiljne pretnje, ali je smatrala da su bezazlene. Jelenu je mogao da ubije samo neki psihopata. Snaja, majka moje unuke Jane, ubijena je. Cela nacija misli da je moj sin Zoran ubica i sve to mi je mnogo teško. Da je Zoran ubica, ja bih ga se prvi odrekao, ali znam svog sina, on je veliki vernik, a oni ne ubijaju. Zoran i Jelena su se mnogo voleli, to je bila velika ljubav, nije bilo svađe. Odlično su se slagali. Zoran je o njoj brinuo kao da mu je dete – rekao je Vladimir Marjanović.