SVIREPO UBISTVO U FILADELFIJI: Mladić srpskog porekla upucan dok je šetao psa

Milan Lončar (25), ubijen je u sredu uveče u blizini svoje kuće u Filadelfiji nakon što su dvojica muškaraca pokušala da ga opljačkaju dok je šetao psa. Mladić je šetao svog psa u četvrti Breveritaun i kada je skrenuo u Ulici Džeferson oko 19 sati, prišla su mu dva muškarca i pokušala da ga opljačkaju, saopštila je policija, a prenosi Nova.rs.

printscreen/youtube.com/CBS Philly

Na snimku kamere za nadzor vidi se kako mu je za sada nepoznati muškarac stavio pištolj na grudi, dok mu drugi prilazi s leđa i počinje da mu pretresa džepove. Inspektor policije Skot Smol je rekao da je ispaljen jedan hitac nakon čega se napadači pobegli.

– Snimak razbojništva zabeležen je i na video nadzoru. Na snimcima smo videli kako pljačkaši pretresaju Lončarove džepove. Ubrzo nakon toga je jedan od muškaraca otvorio vatru i pogodio žrtvu u grudi. Za sada je poznato da nije bilo tuče – rekao je Smol.

Policija je pronašla nesrećnog mladića u lokvi krvi u polusvesnom stanju. Iako ranjen, i dalje je stezao povodac na kojem je bio njegov pas, rekli su istražitelji. Lončar je hitno prevezen u Univerzitetsku bolnicu Templ, gde je uprkos svim naporima lekara proglašen mrtvim u 19.30 sati. Komšije su za “NBC Filadelfija” rekle da su Milana često viđale kako šeta psa. Ubijen je samo nekoliko stotina metara od kuće u kojoj je živeo.

Njegova rođena sestra Jelena Lončar (27), koja živi nekoliko ulica od njega, izjavila je da je njen brat bio najljubaznija osoba na svetu i da je to što se dogodilo strašno.

– Milan je bio najljubaznija osoba na celom svetu. Ovo je tako strašno. Bio je nesebičan i uvek nasmejan. Tako harizmatičan i ljubazan. Ne znam da li je Milan bio meta ili su samo hteli da ga opljačkaju. Zašto bi imao gomilu gotovine kod sebe dok šeta psa. Ne razumem – rekla je, kako prenosi „Nova.rs“ sestra, držeći njegovog psa u rukama.loading...