TAČI I HARADINAJ ZARATILI PREKO FEJSBUKA: Prozivaju se JAVNO, ljudi kometarišu i gledaju ŠOU PROGRAM

Predsednik i premijer Kosova, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, su na društvenim mrežama izneli suprotne stavove o podeli teritorije, odnosno korekciji granica, što je ukazuje da izmedju dvojice najviših funkcionera Kosova postoji duboko neslaganje.

Wikipedia/Kolaž

Tači je na Fejsbuku naveo da sve zapadne zemlje, saveznici Kosova, “garanti mira i sigurnosti na Balkanu” čine napore i angažuju se za mir, stabilnost i postizanje konačnog sporazuma između Kosova i Srbije, što podrazumeva međusobno priznanje, sigurnu perspektivu učlanjenja Kosova u EU, NATO i UN.

– Nažalost, određeni pojedinci u našoj zemlji svojim delovanjem pokušavaju da stvore paniku i konfuziju. Uprkos tome, Kosovo ostaje opredeljeno za dijalog i postizanje konačnog mirovnog sporazuma. Pozivi na rat i nove tragedije na Balkanu pripadaju mentalitetu prošlog veka i kao takve zaslužuju da budu bačene u korpu (za otpatke) – napisao je Tači.

Haradinaj je naveo da stalne javne diskusije o izmeni granice i razmeni teritorija predstavljaju poziv za nove tragedije na Balkanu, vode ka destabilizaciji, nesigurnosti, dovode u opasnost dugoročne političke, bezbednosne investicije za stabilnost i mir na Kosovu i regionu.

– Kao premijer Kosova nastaviću da snažno nastupam protiv ovih uništavajućih ideja i pozivam sve prijateljske zemlje i međunarodne institucije koje su doprinele Kosovu da se suprotstave tim idejama i da ne dozvole da budu na stolu odlučivanja – napisao je Haradinaj.

Haradinaj je juče i danas posle susreta sa Tačijem rekao da su Vlada i on protiv izmena granica između Kosova i Srbije.