Pozivajući se na visokog zvaničnika Specijalnog suda portal piše da su obezbeđeni mnogi dokazi na kojima će zasnovati optužnice.

Prema portalu, Specijalno tužilaštvo je do sada ispitalo oko 100 osoba u svojstvu osumnjičenih i svedoka, dok u planu ima ispitivanje još 300 pojedinaca pre nego što podigne prve optužnice.

Zvaničnik suda tokom razgovora u jednoj evropskoj zemlji rekao je da će prve optužnice biti o posleratnim ubistvima, za zločine protiv Albanaca.

Prema istom izvoru najviši zvaničnici Kosova biće optuženi i tužilaštvo je obezbedilo svedoke, video snimke i druge dokaze.

– Na osnovu onoga što ima tužilaštvo biće podignuta optužnica za Tačija, Veseljija, (poslanike) Redžepa Seljimija i Dauta Haradinaja, (bivšeg predsednika Srbice) Samija Ljuštakua, bivšeg komandanta OVK Azema Sulje i mnogih drugih ličnosti iz perioda rata – kazao je isti izvor.

Prema njemu glavne ličnosti OVK se plaše jedni od drugih. Podvukao je da će optužnice biti podignute kada se kompletiraju dokazi.

Tribunal je prema njemu informisan i o ličnostima koje su se zalagale da spreče pravdu i to će, prema njemu narednih nedelja dovesti do iznenađenja.