Tači jako želi ovo priznanje, ali i VUČIĆ ĆE BITI NOMINOVAN ZA NOBELOVU NAGRADU ZA MIR?!

Ako kosovski čvor bude raspleten do proleća 2019, velike su šanse da predsednici Kosova i Srbije Hašim Tači i Aleksandar Vučić i posrednica u briselskim pregovorima Federika Mogerini budu nominovani za Nobelovu nagradu za mir.

Predsedništvo Srbije

Prvi korak ka mogućoj nominaciji Tačija, je njegova biografija pod nazivom “Nova država i državnik”, koja se ovog leta promoviše u zapadnim prestonicama, piše Danas pozivajući se na međunarodne diplomatske krugove.

Autori Tačijeve biografije su diplomatski urednik britanskog Tajmsa Rodžer Bojs i dugogodišnja novinarka tog lista Suzi Džeger, dok je predgovor napisao bivši kandidat za predsednika SAD Bob Dol, koji se smatra jednim od Trampovih savetnika.

Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, ta knjiga je dosad predstavljena u Londonu, Berlinu, Parizu i Beču.

Kako pojašnjavaju sagovornici Danasa, ako “kosovski čvor” bude “rasplete” do proleća 2019, kako priželjkuju na Zapadu, “velike su šanse“ da Tači, ali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i posrednica u briselskim pregovorima Beograda i Prištine, visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, budu nominovani za Nobela.