TAČKA POVRATKA: Ako dolazite iz inostranstva da se vakcinišete, evo šta treba da znate

"Tačka povratka" obezbedila termin za vakcinaciju dijaspore - 15. maja u Beogradu...

vakcina
pixabay.com

Tim programa za povezivanje sa srpskom dijasporom “Tačka povratka“, uz podršku Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Vlade Srbije, obezbedio je poseban termin za vakcinaciju državljana Srbije iz dijaspore, 15. maja u Beogradu.

U proteklom periodu stiglo nam je mnogo pitanja iz dijaspore u vezi sa vakcinacijom protiv kovid-19 u Srbiji. Glavni problem na koji su nam ukazali naši građani u dijaspori koji žele da se vakcinišu je to što nisu mogli da dobiju tačan termin za vakcinaciju više dana unapred, kako bi imali dovoljno vremena da organizuju putovanje u Srbiju – rekao je direktor programa “Tačka povratka” Ivan Brkljač, a navodi se u saopštenju.

Formular eUprave za prijavu zainteresovanih za taj termin dostupan je na sajtu “Tačke povratka” i možete ga popuniti OVDE.

Svi koji se na taj način prijave 1. maja 2021. dobiće potvrdu o terminu vakcinacije, kao i o tačnom vremenu kad treba da budu na Beogradskom sajmu 15. maja 2021.

Prijava za vakcinaciju državljana Srbije iz dijaspore biće otvorena od utorka, 27. aprila do petka, 30. aprila u 23:59.

Prijavljeni državljani Srbije iz dijaspore će moći da biraju između vakcina proizvođača Fajzer i Sinofarm i vakcine Sputnjik V, a drugu dozu će primiti takođe na Beogradskom sajmu 5. juna 2021.