TAJLANDSKA LJUBAVNA PRIČA: Kralj oženio TELOHRANITELJKU, proglasio je kraljicom, a onda su isplivali BIZARNI DETALJI

Tajlandski kralj Maha Vadžiralongkorn krunisan je danas na svečanoj ceremoniji, održanoj posle više od dve godine otkad je preuzeo presto.

Beta

Krunu je Vadžiralongkornu predao hinduistički sveštenik koji je predvodio budističko – hinduističku ceremoniju.

Šezdesetšestogodišnji Vadžiralongkorn je zatim seo na tron i stavio krunu na glavu. Kruna optočena dijamantim stara je više od 200 godina, visoka je 66 centimetara i teška 7,3 kilograma.

Kruna je predata kralju, poznatom još kao Rama Deseti, u okviru treće i konačne faze ceremonije krunisanja. On je već preuzeo punu kraljevsku vlast završetkom druge faze poznate kao Kraljevske ceremonije pomazanja.

Beta

U prvom činu posle krunisanja kralj Maha Vadžiralnkorn imenovao je svoju suprugu Sutidu Vadžiralonkorn Na Ajudu za kraljicu zemlje.

On se njom oženio samo dva dana pre krunisanja. Kraljica je prethodno bila zamenica šefa njegovog ličnog obezbedjenja i nekadašnja stjuardesa koja je ekscentričnog kralja upoznala na jednom od letova u vreme kada je on bio pilot.

O Sutidinom životu se ne zna mnogo. Poznato je da je rođena 1978. godine i da je diplomirala komunikacije na jednom privatnom katoličkom koledžu u Bangkoku.

Beta

Ona je četvrta supruga tajlanskog kralja. Vadžiralongkorn se 2014. godine razveo od treće supruge Srirasmi Suvadi, bivše kelnerice. Iz prethodna tri braka ima sedmoro dece.

Vadžiralonkorn je preuzeo kraljevske dužnosti posle smrti svog oca kralja Bumibola Aduljadedža u oktobru 2016. godine. Inače, Vadžiralongkorn je poznat po brojnim kontroverzama, pa je tako svoju pudlu Fufu imenovao za maršala vazdušnih snaga.

Današnja ceremonija predstavlja viševekovnu kraljevsku tradiciju, a poslednje krunisanje bilo je pre sedam decenija.