Tajna skrivana vekovima: Nova knjiga “Abrahamov testament”

Posle velikog uspeha koji je postigao romanom Izgubljena Biblija, najpopularniji rumunski autor Igor Bergler nastavlja da osvaja čitaoce knjigom Abrahamov testament.

Promo Vulkan

Za kratko vreme roman je postao internacionalan hit i nadmašio sve prethodne. Neverovatan triler vodi čitaoce u avanturu otkrivanja istorije i naučnih zabluda, pri čemu uočavamo elemente parodije. Roman Abrahamov testament potvrđuje da je Bergler zaista izvanredan pisac, i to ne samo kada je reč o rumunskoj književnosti.

Biblioteka koja je nestala pre dve hiljade godina, dve identične slike pronađene na razdaljini od deset hiljada kilometara koje potiču iz vremena pre Kolumba i moćna organizacija koja se bori za uzvišen cilj su samo neki od elemenata koji rekonstruišu celu istoriju i na fascinantan način uvlače čitaoca u priču iz koje je teško pobeći.

Po povratku sa konferencije u Meksiku, glavni junak romana Abrahamov testament profesor Čarls Bejker saznaje da je njegov asistent ubijen. Dok istražuje šta se dogodilo, Čarls veruje da je Džordž Maršal došao do fantastičnog otkrića u vezi sa predsednikom Linkolnom i ostavio mu tragove u deset davno izgubljenih rukopisa, u kojima se nalazi ključ za rešenje složene zagonetke. Ali on nije jedini koji traga za tajnama iz daleke prošlosti.

Tu su i okoreli plaćeni ubica očaran Borhesom, zagonetna agentkinja sa višestrukim identitetom, neobični detektiv koji nikada ništa ne zaboravlja, beskrupulozni bogataš. Od neprohodne džungle Hondurasa do hladnih hodnika Vatikana, svi oni biće upleteni u uzbudljivu priču o tajnim društvima i zaverama, Aleksandrijskoj biblioteci i legendardnom kraljevstvu zlata.

Autor ovog neverovatnog romana Igor Bergler rođen je u Temišvaru. Završio je Fakultet za kinematografiju gde je savladao oblasti filmske režije, pisanja scenarija i teorije filma. Poseduje najveću kolekciju filmova u Rumuniji – više od osam hiljada 8000 primeraka – i bogatu biblioteku sa velikim brojem naslova. Kao omiljene pisce izdvaja Džojsa, Kiša i Fuentesa. O popularnosti njegovih dela govori činjenica da su najprodavanije u Rumuniji poslednjih dvadeset godina.