TALAČKA KRIZA: Otmičar pustio većinu putnika, članovi posade i dalje u opasnosti

Avion
Beta

Otmičar koji je danas oteo egipatski putnički avion i prinudio pilota da sleti u Larnaki na Kipru, dozvolio je većini putnika da napuste letelicu i zatražio azil na Kipru, preneo je kiparski radio.

 

Svetske agencije su ranije, pozivajući se na kiparske zvaničnike, prenele da je avion napustilo 56 putnika, a da je otmičar zadržao četiri strana državljana i članove posade.

Agencije, medjutim, navode da i dalje vlada nejasnoća o ukupnom broju ljudi koji su se nalazili u avionu egipatske aviokompanije Edžipter (Egyptair), pošto se podaci kreću od šezdesetak pa do 81.

Avion tipa Erbas 320? broj MS181 otet je na redovnom letu od obalskog grada Aleksandrije do prestonice Kaira i sleteo rano jutros u Larnaki na Kipru.

Prema navodima agencija, otmicu aviona izvela je jedna osoba, koja je zapretila pilotu da će aktivirati pojas sa eksplozivom i primorala ga da sleti na Kipar.

 

Egiatska držana televizija javila je da je otmičar egipatski državljanin Ibrahim Samaha, ali nije objavila nikakve druge detalje.

Zvaničnici su rekli da pilot prilikom sletanja nije signalizirao da je u opasnosti i da je sve izgledalo kao da je reč o rutinskom letu. 

Kiparski mediji su naveli da je aerodrom u Larnaki zatvoren i da se letovi preusmeravaju na druge aerodrome.