Tašmajdanski stadion SPREMAN: Evo šta nas tamo očekuje u JULU

Tasmajdan
Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik i potpredsednik Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović i Goran Đoković obišli su danas stadion „Tašmajdan” povodom meča četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa 2016. između Srbije i Velike Britanije koji će se u julu održati na stadionu „Tašmajdan”.

 

Prema rečima Siniše Malog nakon spektakularnog otvaranja stadiona „Tašmajdan” pred nama je još jedan veliki spektakl.

– Srbija će biti domaćin Dejvis kup meča Srbija – Velika Britanija ovde na Stadionu „Tašmajdan” u julu, a igraće broj jedan u svetu protiv broja dva, Novak Đoković protiv Endi Mareja. Ovo je sjajna prilika za promociju Grada Beograda i Tašmajdana – rekao je Mali i izrazio zadovoljstvo što je danas ovde sa ljudima iz Teniskog saveza Srbije kao i sa Ivkom Plećevićem koji je 1956. godine bio član tadašnjeg Dejvis kup tima Jugoslavije kada je igrala sa Velikom Britanijom.

On je ponovio da je „Stadion Tašmajdan” kultno mesto za generacije Beograđana, a biće ponovo za sadašnje i buduće generacije.

– Grad Beograd će zajedno sa Srpskom teniskom federacijom biti potpuno spreman za organizaciju ovog meča na pravi način kako bismo promovisali i tenis i sport, ali i pobedili i prošli u polufinale – rekao je gradonačelnik.

Mirko Petrović je uputio čestitke Gradu Beogradu i gradonačelniku Siniši Malom i njegovim saradnicima kao i direktoru Tašmajdana na uspešnoj rekonstrukciji ovog objekta na kojem od danas mogu opet da se organizuju sportske aktivnosti.

– Za nas je to veoma znajačajno jer nam se pruža mogućnost da jedan veliki teniski meč odigramo na Tašmajdanu i to na godišnjicu jer smo tačno pre 60 godina ovde igrali meč sa Britancima i vreme je za revanš – rekao je Petrović i dodao da Teniski savez Srbije ima kontinuiranu saradnju sa Gradom Beogradom.

Ivko Plećević je izrazio divljenje novim izgledom Tašmajdana rečima da su nekadašnji stadion i ovaj novi dve dimenzije.

– Liče jedan na drugi, ali ovo je sad druga dimenzija, otprilike kao i igrači. Mi smo onda igrali tenis pet meseci dok je bilo lepo vreme, a posle smo igrali fudbal i neke druge sportove, dok su Britanci igrali cele godine i oputovali po turnirima. Očekujem spektakl od ovog meča i nadam se pobedi, mada neće biti lako kao što mislimo – rekao je Plećević.

Događaju su prisustvovali direktor SRC „Tašmajdan“ Milan Novović i izvršni direktor Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić.