TEHNOLOGIJOM ČUVAJU ZDRAVLJE: Kako u Južnoj Koreji podsećaju građane na mere zaštite? (VIDEO)

Vlasti u Južnoj Koreji uz pomoć 300 dronova podsetili su svoje građane u glavnom gradu Seulu na ključne mere prevencije i zaštite od korona virusa.

printscreen/youtube.com/국토교통부

Prevencija korona virusa i mere u cilju njenog sprečavanja dominantna su tema i u sferi tehnologije. Upravo koristeći najnovije tehnologije, vlasti u Južnoj Koreji podsetili su građanje na održavanje distance, pranje ruku i obavezu nošenja maski kako se ne bi zarazili.

Ovaj obrazovni i istovremeno zabavni program uključivao je 300 svetlećih dronova, koji su se podigli iznad reke Han u glavnom gradu Seulu.

Istovremeno, ovom prilikom odala se i zahvalnost svom medicinskom osoblju za njihov naporni rad u lečenju građana ove države.

Spektakl se odigrao 6. jula i za 10 minuta, koliko je sve trajalo koristilo se 300 dronova. Performans je organizovalo Ministarstvo za građevinu, infrastrukturu i trgovinu sa ciljem da se iskaže zahvalnost zdravstvenim radnicima na prvoj liniji borbe sa virusom.

Događaj je započeo porukama koje podsećaju građane da nose maske, peru ruke i poštuju pravila društvenog distanciranja, a potom su usledile poruke zahvalnosti.loading...