Za petak je za deo teritorije Srbije zbog vrućine na snazi "žuti meteolaram", uz upozorenje da "vreme može biti opasno", da je "potreban oprez". Međutim, "pakao" dolazi i posle petka...

 

U Srbiji danas vedro, u dolinama i kotlinama sveže i sa kratkotrajnom maglom. Tokom dana sunčano i veoma toplo. Posle podne se uz jači razvoj oblačnosti u severnim predelima Srbije i u planinskim predelima na jugozapadu ponegde očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, a biće uslova i za kratkotrajne grmljavinske oluje, piše sajt weather2umbrella.

U centralnoj i južnoj Srbiji na snazi je “narandžasti alarm”, uz upozorenje da je “vreme opasno” i da su “vremenske pojave takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje”, te “treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan” i “pratiti savete nadležnih službi”.

Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Maksimalna temperatura od 31 do 35°C.

U Beogradu danas sunčano i veoma toplo. Kasnije posle podne uz jači razvoj oblačnosti na širem području grada očekuje se pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Maksimalna temperatura 34°C. 

UPOZORENJE NA VISOKE TEMPERATURE ZA PODRUČJE SRBIJE!

Republički meteorološki zavod izadao je upozorenje 7. jula koje će biti na snazi sve do utorka, 12. jula, zbog visokih temperatura koje nas očekuju u narednim danima.

Do kraja nedelje u većini mesta maksimalna temperatura od 32 do 37 °S, a od ponedeljka (10.07.) do srede (12.07.) još toplije, od 35 do 40 °S.

Na području Beograda do kraja nedelje temperatura od 33 do 36 °S, a u prvoj polovini naredne sedmice i do 38 °S.loading...