TEROR HARA, ANGELA ODMARA: Nemačka kancelarka ne prekida letovanje

Angela Merkel
Wikipedia/European People's Party

Pljušte bombe, sevaju mačete i rafali odnose živote, a kancelarka Angela Merkel se odmara!

 

Letovanje u idiličnom Ukermarku, nadomak nemačke prestonice, Angela Merkel nije prekinula ni posle tragedije u Minhenu, niti nakon niza napada u ime Islamske države u Rojtlingenu, Ansbahu i Vircburgu.

Mnogo njenih sunarodnika ogorčeno je takvim “opuštenim” ponašanjem, a kritika politike otvorenih vrata za izbeglice sa Bliskom istoka dobija sve jače argumente. Njeno prvo suočavanje sa javnošću posle serije terora, zakazano je tek za četvrtak.

Nemački Dojče vele javlja da raste nesigurnost među Nemcima koji strahuju da bi već koliko sutra novi napad iza koga stoje stranci – a takva su sva tri poslednja – mogao da se dogodi baš u njihovom gradu. Posle ubistva desetoro posetilaca tržnog centra “Olimpija” u Minhenu, teror su pred TV kamerama pre Merkelove osudili i francuski i američki predsednici Fransoa Oland i Barak Obama.

Protivnici masovnog prihvata migranata napominju da, suprotno dosadašnjoj statistici po kojoj su najveće terorističke napade u Evropi izveli domaći ekstremisti, Rojtlingen, Ansbah i Vircburg “potpisuju” ljudi koji su u poslednje dve godine ušli u Nemačku i u njoj toplo primljeni.

Od glavne zagovornice politike otvorenih granica, očekuje se komentar na tu temu.loading...