TERORISTI ISIS-a putuju preko Beograda za UKRAJINU! Uhapšeni DŽIHADISTI na aerodromu ‘Nikola Tesla’

Aerodorom nikola tesla
Wikipedia.org

Na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla", u dva odvojena slučaja, uhapšena su dvojica ruskih državljana, koji su se borili u Siriji na strani Islamske države, kako piše "Alo".

 

Sumnja se da su krenuli u Ukrajinu da bi se pridružili tamošnjim vlastima u borbi protiv proruskih pobunjenika.

 
Proverom je ustanovljeno da je reč o ljudima koji potiču iz ruske republike Dagestan, a koji, nakon poraza koji trpe džihadisti u Siriji, žele da nastave borbu protiv Rusa na drugom ratištu.

Radi se o teroristima ISIS-a, koji, nakon pada Palmire, pokušavaju da se pregrupišu na neko drugo mesto, a zanimljivo je da su ovoga puta izabrali baš Ukrajinu, gde žele da formiraju svoj bataljon. Veliko je pitanje ko pokušava da premesti front sa Bliskog istoka blizi granica Rusije – kaže izvor “Alo!”.

Najgore od svega je što je Srbija morala da pusti obojicu džihadista pošto su imali ispravne ruske pasoše i nije bilo nikakvih osnova za njihovo zadržavanje.

– Oni, uglavnom, koriste ruske pasoše, ali postoje saznanja da nekada putuju i sa lažnim turskim pasošima. Pošto iz Beograda nema direktnih letova za Kijev, oni presedaju u nekoj od evropskih metropola i nastavljaju put u Ukrajinu. Niko ne zna sa sigurnošću koliko ih je do sada na taj način otišlo iz Sirije, ali se po njihovom kretanju može pretpostaviti da bi Ukrajina narednih meseci mogla ponovo postati veliko ratno žarište – tvrdi naš izvor.

Ruska kavkaska republika Dagestan je postala središte pobune islamista, koja se proširila Kavkazom posle dva rata u susednoj Čečeniji. Ekstremisti Islamske države preuzeli su odgovornost za napad u ruskoj republici Dagestan na Kavkazu, pre tri meseca.