Četiri osobe su poginule a dvadesetoro je povređeno u dva napada koja su se danas dogodila u Londonu. Vlasti su incidente okarakterisale kao teroristički napad.

 

Sve je počelo kada je jedna osoba uletela automobilom među pešake na Vestminsterskom mostu. Nedugo potom, britanska policija je ubila muškarca koji je nožem izbo policajca na ulazu u Parlament. Taj napad tretira se kao teroristički. Ne zna se da li su ova dva napada povezana. 

Prvi incident, dogodio se na Vestminsterskom mostu oko 14.40, a policija ga je okarakterisala kao “incident sa vatrenim oružjem”. Britanski mediji javljaju da je posle napada nekoliko ljudi ostalo da leži sa “katastrofalnim” povredama, a jedna žena je izvučena iz Temze.

Nedugo zatim je  policija na samom ulazu u Parlament, likvidirala napadača koji je u odvojenom napadu ranio policajca.

U međuvremenu su britanske obaveštajne službe, MI5 i MI6,  formirale posebne timove koje istražuju okolnosti vezane za napad na Parlament. Još uvek nije poznato da li je napad izvršio jedan ili više napadača.

Incidenti u Londonu dešavaju se na godišnjicu terorističkog napada u Briselu, a samo nekoliko dana posle zvanične odluke o početku Bregzita.